Tuesday, February 20, 2018

Ερντογάν: Θα επιβάλλουμε πολιορκία στο Αφρίν

Δηλώσεις Ερντογάν στην τουρκική Εθνοσυνέλευση:
"Οι προετοιμασίες στο πεδίο των επιχειρήσεων χρειάζονται λίγο χρόνο ακόμη. Τις επόμενες μέρες, θα επιβάλλουμε πολιορκία στην πόλη Αφρίν. Είναι πολύ σημαντικό να παραμένουμε ασφαλείς όπου και να πηγαίνουμε. Χάρη στην πολιορκία, το YPG δεν θα έχει περιθώρια διαπραγματεύσεων με το συριακό καθεστώς".
Του χαλάει τα σχέδια η ενδεχόμενη συμφωνία Κούρδων και Άσαντ και πάει να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Αυτές όμως οι απειλές είναι λίαν αποκαλυπτικές για τα σχέδια του Ερντογάν. Η δήθεν "ειρηνευτική" επιχείρηση είναι μια κανονική επεκτατική ενέργεια που αποτελεί και κατάφορη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Επιτέλους, η Ελλάδα και η Κύπρος πρωτίστως και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά πρέπει να ξεσηκώσουν τον κόσμο και η Γαλλία να επιβάλλει μια καταδικαστική απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η ωμή επιθετικότητα της Τουρκίας πρέπει να λάβει τέλος. Η αλλαγή συνόρων μέσω στρατιωτικής παρέμβασης και de facto παραβίασης της Συνθήκης της Λωζάνης πλήττει καίρια και τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και χωρίς κανένα δισταγμό. Σήμερα είναι το Αφρίν, αύριο θα είναι ένα μέρος της ελληνικής επικράτειας.

No comments:

Post a Comment