Monday, May 7, 2018

Aνεύθυνη η στάση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην υπόθεση Folli Follie

Μετά από τρεις ολόκληρες ημέρες και αφού έχει προηγηθεί ο κακός χαμός, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εδέησε σήμερα να βγάλει ανακοίνωση για την υπόθεση της Folli Follie.

Στην ανακοίνωση αναφέρει η ΕΚ ότι θα ζητήσει έλεγχο των εκθέσεων των (Κινέζων) ορκωτών από διεθνή ελεγκτικό οίκο, ουσιαστικά παραδεχόμενη ότι τα στοιχεία του κινεζικού ελεγκτικού οίκου είναι αμφισβητήσιμα.

Δεν λέει όμως τίποτε για το τι θα γίνει με τη μετοχή της Folli Follie μέχρι να βγει το πόρισμα του διεθνούς οίκου. Οι μέτοχοι θα περιμένουν στα τυφλά για 4, 6 ή και περισσότερους μήνες που θα χρειαστεί τα συνταχθεί το νέο ελεγκτικό πόρισμα;

Πλήρως ανεύθυνη στάση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ουσιαστικά νίπτει τας χείρας της.

Εδώ η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση Folli Follie:
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή την έκθεση του επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management για την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία Folli Follie ΑΒΕΕ (FFG), τις τρεις σχετικές ανακοινώσεις της τελευταίας και της επίπτωσης που είχε η ως άνω έκθεση στην τιμή της μετοχής της FFG την Παρασκευή 4/5/2018, και με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς εν γένει αλλά και την προστασία των συναλλασσόμενων σε αυτήν, ανακοινώνει τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει:1. Θα ζητήσει από την εισηγμένη εταιρεία, να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG προέρχεται εκτός Ελλάδος. Ως προς τον ανεξάρτητο έλεγχο θα τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, για τα δε αποτελέσματά του, θα υπάρξει ανακοίνωση στο επενδυτικό κοινό.2. Έχει ζητήσει από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, ως αρμόδιας Αρχής για τον έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, να προβεί σε κατά προτεραιότητα ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG επί των οικονομικών της καταστάσεων, για την οικονομική χρήση 2017.3. Θα ζητήσει από το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management να προβεί σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην ως άνω έκθεση, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία.4. Όπως κατά πάγια πρακτική πράττει σε περιπτώσεις σημαντικής διακύμανσης κινητών αξιών εκδοτών, έχει ήδη ξεκινήσει διερεύνηση των συναλλαγών της μετοχής της FFG, περιλαμβανομένων και των ανοιχτών πωλήσεων επ’ αυτής, από την Παρασκευή 4/5/2018.

No comments:

Post a Comment