Tuesday, February 6, 2018

Ζάεφ: Αποδεχόμαστε γεωγραφικό προσδιορισμό

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον πρεσβευτή της ΕΕ στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ είπε πριν από λίγο ότι η κυβέρνησή του αποδέχεται σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.


"Θα ήθελα ο λαός μας και ο λαός της γειτονικής Ελλάδας να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, μα πάνω απ' όλα με ενδιαφέρει να στεφθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις. Σε αυτό το πλάισιο μπορώ να πω ότι είμαστε προετοιμασμένοι για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά δεν θα πω κάτι άλλο, διότι το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία να στεφθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις."

Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε ιδέα που μπορεί να οδηγήσει σε λύση, όπως το σχέδιο μια διεθνούς συμφωνίας που θα επιβεβαιώνει τα ζητήματα που έχουν μέχρι τώρα συμφωνηθεί, όπως η συντομογραφία "MK" ή "MKD", θα είναι η βάση για τη συνέχιση της διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ μέσω του διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς, αλλά και μέσω διμερών συναντήσεων των δυο Πρωθυπουργών και των Υπουργών Εξωτερικών.

"Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που βοηθά τη διαδικασία ώστε να οδηγηθούμε στη λύση", πρόσθεσε ο Ζάεφ.

1 comment:

  1. προβλεπω εναλλακτικα : 1. κι αλλα "συλλαλητηρια" μεχρι τον Ιούλη αν ο Ζαεφ δεν ειναι "Τσιπρας" - φιλορώσος δηλαδη (μαλλον δυσκολο) 2. κι αλλα "συλλαλητηρια" (αν θελησουν επι πλεον ενδυναμωση της ΧΑ μονο...) που θα δώσουν στο τελος εναν "ηρωϊκο ΣΥΡΙΖΑ ο οποιος πετυχε οτι ζητουσαν ακριβως Πασοκ, ΝΔ απο το '92 μεχρι τωρα και δεν το επετυχαν και καλα...! Ουσιαστικα Δυναμωμενο Συριζα και την γειτονα χωρα εντος ΝΑΤΟ και ΕΕ ως αλλος ενας ακομη μοχλος μαζι με την Ελλαδα και την Κυπρο της ρωσικης διπλωματιας και βεβαιως με τις ευλογιες Γιουνγκερ, Μονγκερινι

    ReplyDelete