Tuesday, January 9, 2018

Σκοτεινό παρασκήνιο στο θέμα της κράτησης του Οζκαϊνακτσί

Η σπουδή της ΕΛΑΣ να προχωρήσει εσπευσμένα στην διοικητική κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού Σουλεϋμάν Οζκαϊνακτσί και η ιδιαίτερη αμφιλεγόμενη νομικά και περίεργη στη διατύπωσή της διαταγής του διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ καταδεικνύουν ένα σκοτεινό παρασκήνιο στην υπόθεση που παραπέμπει σε κατασκοπικό θρίλερ.

Στο έγγραφο της διαταγής του ταξίαρχου Λουζιώτη, που δημοσίευσε ο Άγγελος Κωβαίος στα Νέα, αναφέρεται ως λόγος για την κράτηση του Οζκαϊνακτσί πως με "αφορμή το πρόσωπό του προκαλούνται σοβαροί κίνδυνοι από άλλα πρόσωπα της αλλοδαπής, ομοϊδεάτες και μη, που επιβουλεύονται την ασφάλεια και ειρήνη της χώρας και των πολιτών της χάριν των δικών τους επιδιώξεων".

Υπόνοιες για ενδεχόμενη δράση εκτελεστών της ΜΙΤ

Ενδέχεται βέβαια η συγκεκριμένη αναφορά του αξιωματικού της ΕΛΑΣ είναι απλά μια πρόφαση για να κρατηθεί ο Οζκαϊνακτσί, αλλά υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι ο Τούρκος πρόσφυγας αποτελεί στόχο πρακτόρων της ΜΙΤ, οι οποίοι θα μπορούσαν ακόμη και να τον εκτελέσουν σε ελληνικό έδαφος δημιουργώντας γιγαντιαίο ζήτημα διεθνών διαστάσεων.

Προσυνεννόηση με το δικαστήριο;

Η διαταγή της ΕΛΑΣ βγήκε λίγα λεπτά ή το πολύ μια ώρα μετά την έκδοση της απόφαση του Διοικητικού Εφετείου. Αν διαβάσει κανείς το κείμενο, θα βγάλει το προφανές συμπέρασμα ότι ο συντάκτης της διαταγής ήταν σε γνώση των λεπτομερειών της απόφασης πριν αυτή ανακοινωθεί. Ένα τόσο σοβαρό διοικητικό και νομικό κείμενο δεν είναι δυνατόν να συνταχθεί εντός ολίγων λεπτών.

Το ζήτημα της ασφάλειας του Οζκαϊνακτσί είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα και η ελληνική πολιτεία πρέπει να διαφυλάξει την ασφάλειά του ως κόρην οφθαλμού. Θα έπρεπε όμως οι απαραίτητες ενέργειες να μην εξευτελίζουν την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου στη χώρα παραπέμποντας σε μη νόμιμες συνεννοήσεις της δικαστικής εξουσίας και των αρχών ασφαλείας της χώρας.


No comments:

Post a Comment