Monday, January 8, 2018

Δεκτή από το Διοικητικό Εφετείο η αναστολή της χορήγησης ασύλου στον Οζκαϊνακτσί

Δεκτό έκανε η πρόεδρος του 9ου τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών το αίτημα του ελληνικού Δημοσίου μέσω Μουζάλα για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής με την οποία παγώνει προσωρινά και άμεσα η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό Σουλεϋμάν Οζκαϊνακτσί που είχε δοθεί με απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου οπότε και θα συζητηθεί η το κύριο αίτημα που είναι η ακύρωση της χορήγησης ασύλου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το αίτημα γίνεται δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού. Παράλληλα, η προσωρινή διαταγή αναφέρει ότι η διοίκηση θα απέχει από κάθε ενέργεια που στοχεύει στην αναχώρηση του Τούρκου από την Ελλάδα.

Αυτό πάντως που είναι κατάπτυστο είναι το σκεπτικό του Μουζάλα που ζητά την ακύρωση. Πρόκειται για πλήρη αποδοχή των κατηγοριών του τουρκικού καθεστώτος. Ο Μουζάλας δηλαδή ενήργησε ως αντ' αυτού της τουρκικής Εισαγγελίας.


Δημοσίευμα της Real News με το σκεπτικό της αίτησης Μουζάλα για ακύρωση του ασύλου του Τούρκου στρατιωτικού Σουλεϋμάν Οζκαϊνακτσί
Αυτή η ντροπή για τη χώρα δεν θα ξεπλυθεί εύκολα.

fb

No comments:

Post a Comment