Friday, December 15, 2017

Σοβαρές ενδείξεις για εμπλοκή του Μαδούρο σε διεθνές εμπόριο ναρκωτικών

Σε 18 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν σήμερα από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης δυο ανηψιοί της συζύγου του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο για διεθνές εμπόριο ναρκωτικών αξίας πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων.


Οι δυο ανηψιοί της συζύγου του Μαδούρο Efraín Antonio Campo Flores και Franqui Francisco Flores de Freitas είχαν συλληφθεί το 2015 στην Αϊτή μετά από διεθνή επιχείρηση της DEA και της Κυβέρνησης της Κολομβίας. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι τα δυο ξαδέρφια, στα οποία οι Βενεζουελάνοι έχουν κολλήσει το προσωνύμιο 'narcosobrinos' ('ναρκοανήψια'), συμμετείχαν σε ένα δίκτυο διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών αξίας 20 εκατομμυρίων δολλαρίων από την Κολομβία, με τη συνεργασία της κολομβιανής ανταρτικής οργάνωσης FARC και με σκοπό την οικονομική στήριξη του καθεστώτος Μαδούρο.

Έγγραφο εμπλέκει τον Μαδούρο

Την εμπλοκή του Μαδούρο φωτογραφίζει έγγραφο που κατέθεσε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Joon H. Kim και το οποίο εμφανίζει την παράνομη ναρκοεπιχείρηση να έχει την 'υψηλή έγκριση' του Προέδρου της Βενεζουέλας.


Ένας από τους κατηγορουμένους, ο Campo Flores, δήλωσε κατά την απολογία του: "Γνωρίζω ότι διέπραξα σοβαρά λάθη σε αυτήν την υπόθεση".

No comments:

Post a Comment