Tuesday, November 7, 2017

Αθάνατη Ελλαδάρα

Ισόβια κάθειρξη συν 14 έτη φυλάκιση στον πρώην ταμία της Κοινότητας Γαύδου για υπεξαίρεση 530.000 ευρώ.

Μετά από χρόνια αναβολών, απειλών και δεκάδων τεχνασμάτων έγινε η δίκη του πρώην ταμία της Κοινότητας Γαύδου για τη σουρρεαλιστική υπεξαίρεση μισού εκατομμυρίου ευρώ και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 14 έτη φυλάκιση.

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει γίνει ανέκδοτο και σήριαλ στα Χανιά. Ο εν λόγω Γαυδιώτης, την 'ψώνισε' όταν έγινε πριν από χρόνια ταμίας της κοινότητας και ξαφνικά άρχισε να εμφανίζεται ως μεγαλοεπιχειρηματίας. Έχτισε ενοικιαζόμενα και αγόρασε και ταχύπλοο το οποίο ναυτολογήθηκε στη γραμμή Σφακιά-Γαύδος-Παλιόχωρα. Παράλληλα αγόρασε και αυτοκίνητα και έφτιαξε και εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Κάποια στιγμή όμως ανακαλύφθηκε το έλλειμμα στην Κοινότητα και ο εν λόγω 'επιχειρηματίας' εκλήθη για εξηγήσεις. Όλα θα ήταν σχετικά απλά αν αυτός ο ηλίθιος δεν ήταν και γιός του παπά του νησιού. Εκεί άρχισαν οι 'άνωθεν' παρεμβάσεις και επειδή η Γαύδος εκκλησιαστικά ανήκει στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, μέχρι και τον Πατριάρχη προσπάθησαν να εμπλέξουν.

Η πιο σουρρεάλ φάση αυτής της ιστορίας έγινε όταν συγκλήθηκε λαοσύναξη στο νησί για να συζητηθεί τι θα γίνει με την υπόθεση. Σύμφωνα με αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων, όταν κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν, πετάχθηκε επάνω η παπαδιά, μητέρα του κατηγορουμένου, και είπε το αμίμητο που έμεινε στην ιστορία: "Ε, τι θέλετε πια; Εσάς έκλεψε το παιδί; Το Κράτος έκλεψε".


Αθάνατη Ελλαδάρα.

No comments:

Post a Comment