Saturday, September 30, 2017

Μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και άλλες συριζαϊκές μπαρούφες

Ιδιαίτερα χαμηλή η βαθμολόγηση της πρότασης της ελληνικής Κυβέρνησης για τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, όπως φαίνεται στην αξιολόγηση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Λόγω της αναμενόμενης αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων θα πρέπει να μεταφερθεί σε κάποια άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ. Ενδιαφέρον έδειξαν 19 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, και απέστειλαν φακέλους με τις προτάσεις τους για το τι προσφέρουν ώστε να αναλάβουν την νέα έδρα αυτού του σημαντικού ευρωπαϊκού οργανισμού.





Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε τις προτάσεις και σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα την αξιολόγηση των προτάσεων, τουλάχιστον στα σημεία που δεν δεσμεύονται από εμπιστευτικότητα.



Όπως μπορείτε να δείτε, η ελληνική πρόταση είναι από τις πιο φτωχές και ασαφείς, χωρίς να παρέχει λεπτομέρειες για το κυριότερο παράγοντα που είναι οι εγγυήσεις για επιχειρησιακή διατηρισιμότητα, ενώ δεν παρείχε ουσιαστικά στοιχεία για τη χρήση του κτηρίου του Κεράνη που έχει προτείνει, ούτε για το κόστος χρήσης, συντήρησης και εξοπλισμού.



Προχειρότητα και ερασιτεχνισμός

Πρόκειται για άλλη μια πρόχειρη και ερασιτεχνική κίνηση της Κυβέρνησης των Συριζανέλ που εκθέτει τη χώρα και που επαναλαμβάνει την δυσμενή προϊστορία της Ελλάδας για περιπτώσεις σοβαρών θεμάτων και προτάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δείτε απλά τις υπόλοι[ες προτάσεις και κάντε μια σύγκριση.
Είναι προφανές ότι έφτιαξαν τσάτρα-πάτρα μια πρόταση στο γόνατο, ίσα-ίσα για να την στείλουν, και στο τέλος, όταν φυσικά δεν θα μας δοθεί η έδρα του Οργανισμού, θα κλαίγονται ότι "μας έφαγαν τα μεγάλα συμφέροντα".

Εδώ μπορείτε να δείτε την αξιολόγηση της πρότασης της ελληνικής Κυβέρνησης:

Εδώ η σύγκριση όλων των προτάσεων:

No comments:

Post a Comment