Monday, July 31, 2017

Περί Αριστεράς

Eιπώθηκαν πολλά σήμερα για τη φράση της Νίκης Κεραμέως και τους "αγώνες της Αριστεράς".
Επειδή οι νεότεροι έχουν δει μόνο την άσχημη πλευρά της Αριστεράς, ήταν λογικό να υπάρξουν αντιδράσεις.
Πέρα από το τι σημαίνει η λέξη "αγώνες", αυτό που μπορούμε και πρέπει όλοι να παραδεχτούμε είναι ότι η Αριστερά έχει συμβάλει σε κάτι πολύ σημαντικό για τη χώρα: στο πολιτειακό.
Αν δεν ήταν η Αριστερά, είναι πολύ πιθανό να είχαμε ακόμη βασιλευομένη (ημι)Δημοκρατία.

Σήμερα το πολιτειακό είναι κάτι το αυτονόητο για τη Δημοκρατία μας, αλλά για 50 περίπου χρόνια δεν ήταν καθόλου έτσι. Το πολιτειακό αποτέλεσε μια από τις σοβαρές αιτίες για τον εμφύλιο και τον εθνικό διχασμό.
Κάποιοι θα πούνε "ίσως να ήταν καλύτερα με τον βασιλιά". Μέγα λάθος. Εκείνο το πολίτευμα ήταν για χώρα μειωμένης δημοκρατικής κυριαρχίας.
Η Αριστερά συνέβαλε καίρια στην επικράτηση του πολιτεύματος που έχουμε σήμερα, που είναι (παρ' όλα τα ελαττώματα) η καλύτερη μορφή πολιτεύματος που είχε ποτέ η Ελλάδα.

Για τα λάθη και τα εγκλήματα της Αριστεράς ας μιλήσουμε κάποια άλλη φορά.

1 comment:

  1. Με τον ορο "Αριστερά" εννοείτε τους Σταλινιστές του ΚΚΕ υποθέτω.. Και μάλιστα ψεύτες, αφού όταν ο "ήρωας κατά δήλωση Γλέζος" πήγε στην ΕΣΣΔ το 1950 να ζητήσει στήριξη για τους εξόριστους, έμαθε ότι η ΕΣΣΔ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και δεν είπε τπτ...Με αποτέλεσμα πολυ να πεθάνουν κάνοντας κατασκοπία υπέρ της ΕΣΣΔ...

    ReplyDelete