Friday, May 12, 2017

O Βαρουφάκης και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Υπάρχει ένα αξίωμα στην νομική επιστήμη: Ένοχος, ένοχον ου ποιεί.
Αυτό το αξίωμα όμως δεν ισχύει στην πολιτική, διότι κάθε ομολογία ενόχου έχει την αξία της. Και παραφράζοντας το αξίωμα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι στην πολιτική "Ένοχος πολιτικής απάτης σαφώς και ποιεί συνένοχον πολιτικής απάτης".

Ο κ. Ουάου ομολόγησε πριν από λίγο στον Σκάι πως η ηγεσία του Σύριζα γνώριζε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν μια "ανοησία" και ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να το εφαρμόσουν.


Η συγκεκριμένη ομολογία απαντά ευθέως στο ερώτημα που ταλανίζει κάποιους ακόμη μετά από δυο χρόνια: "Ήταν ηλίθιοι ή απατεώνες;"

(Οι περισσότεροι δεν είχαμε κάν αμφιβολίες)



Το χαριτωμένο όμως είναι ότι ο Βαρουφάκης τα λέει αυτά για να υποστηρίξει υποτίθεται τις θέσεις του. Το αποτέλεσμα είναι ότι ομολογεί νέτα και ξερά ότι και ο ίδιος συνέπραξε συνειδητά σε μια γιγαντιαία απάτη κατά του ελληνικού λαού.


Το γεγονός -αν ισχύει- πως του είπαν "εσύ θα κάνεις αυτά που θέλεις", εννοώντας ότι δεν θα έχει υποχρέωση εφαρμογής του προγράμματος Θεσσαλονίκης, ουδόλως τον απαλλάσσει από τη συνενοχή στην εθνική απάτη, διότι εξελέγη βάσει αυτού του προγράμματος.


Ο αυτόκλητος κριτής των πάντων Γιάνης Βαρουφάκης ομολόγησε σήμερα ότι και ο ίδιος είναι πολιτικός απατεώνας αφού εκλέχθηκε στη Βουλή εξαπατώντας τον ελληνικό λαό με ένα πολιτικό πρόγραμμα-απάτη.


1 comment:

  1. Πολύ σωστά. Θεωρείται ωστόσο η πολιτική απάτη ποινικό αδίκημα; Αν όχι, θάπρεπε.

    ReplyDelete