Saturday, May 13, 2017

Ελληνικό, όπως Ελλάδα

Πέρα από το αν έχει δικαίωμα βάσει του νόμου να παρέμβει ο Δασάρχης στην επένδυνση του Ελληνικού, ή αν το Υπουργείο Πολιτισμού και η Αρχαιολογία μπορεί όποτε τους καπνίσει να θυμηθούν ότι υπάρχουν εκεί αρχαιότητες,

η πικρή αλήθεια είναι ότι η κατάσταση είναι τραγική για το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και ουδείς σώφρων επενδυτής έχει λόγο να έρθει και να βάλει τα χρήματά του σε αυτήν τη χώρα.

Το αυτονόητο θα ήταν, από τη στιγμή που ο αρμόδιος φορέας του Δημοσίου το ΤΑΙΠΕΔ έκανε διεθνή διαγωνισμό για αυτήν την επένδυση και το σχέδιο του πλειοδότη επενδυτή εγκρίθηκε μαζί με το τίμημα, ότι το Δημόσιο αποδίδει το ακίνητο στον επενδυτή καθαρό και μέ όλες τις σχετικές άδειες ώστε ο επενδυτής να γνωρίζει εκ των προτέρων τα οποιαδήποτε βάρη, είτε δασικά είτε αρχαιολογικά είτε οτιδήποτε άλλο, του προς εκμετάλλευση ακινήτου.

Οποιαδήποτε εκ των υστέρων διοικητική πράξη δημοσίου λειτουργού είναι καθαρό νταβατζιλίκι και ανοικτός διαρκής εκβιασμός.

Ίσως κάποτε μάθουμε σ' αυτήν τη χώρα πως γίνονται οι σωστές επενδυτικές διαδικασίες. Μέχρι τότε μην περιμένετε σοβαρές επενδύσεις στη χώρα.

No comments:

Post a Comment