Tuesday, May 30, 2017

Πολιτικοί απατεώνες

Το ίδιο γνωστό και άθλιο τροπάριο ότι τάχα οι δανειστές είναι ψεύτες και αλλάζουν τις συμφωνίες συνέχισε και σήμερα ο Νίκος Ξυδάκης σε δηλώσεις όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους.

Ο Ξυδάκης δήλωσε συγκεκριμένα: «…εάν ο εταίρος έχει γίνει στυγνός δανειστής, ο οποίος είναι και ψεύτης και δεν τηρεί αυτά τα οποία συμφωνεί και αλλάζει το πλαίσιο της συμφωνίας διαρκώς, πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα.»

Πρόκειται για χονδροειδές ψεύδος και ανήθικη πολιτική απάτη. Καμία αλλαγή συμφωνίας δεν έχει γίνει από το Eurogroup ή από τον Σόιμπλε, ούτε ζητάνε κάτι τέτοιο. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Η Ελλάδα είναι αυτή που ζητά να αλλάξει η συμφωνία του Eurogroup του Μαΐου 2016 που αναφέρει συγκεκριμένα ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα εφαρμοστούν «μετά την επιτυχήολοκλήρωση του προγράμματος» («following the successful implementation of theESM programme»).
Ο Σόιμπλε λέει ότι αυτή η απόφαση ισχύει και δέχεται να εξειδικευτούν από τώρα τα μέτρα αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τη συμφωνία διότι δεν έχει τέτοια εντολή από το γερμανικό Κοινοβούλιο, ενώ ο Τσακαλώτος λέει ότι πρέπει να αλλάξει η συμφωνία και εφαρμοστούν τώρα τα μέτρα για να βοηθηθεί η ελληνική Οικονομία να ανακάμψει και να επανέλθει η εμπιστοσύνη στους επενδυτές κλπ.

Πλήρης δηλαδή διαστρέβλωση της πραγματικότητας και καραμπινάτη πολιτική απάτη από τον Ξυδάκη.

No comments:

Post a Comment