Saturday, April 1, 2017

To Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας αναίρεσε τις αποφάσεις που κατήργησαν το Κοινοβούλιο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας αναίρεσε τις προχθεσινές του αποφάσεις και επανέφερε σε ισχύ τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και την ασυλία των βουλευτών.

Είχε προηγηθεί "έκκληση" του Μαδούρο προς το Δικαστήριο να "επανεξετάσει" τις επίμαχες αποφάσεις του.«Αυτή η διαμάχη έχει τελειώσει», δήλωσε ο Maduro λίγο μετά τα μεσάνυχτα μετά από μια έκτακτη συνεδρίαση της κρατικής επιτροπής ασφάλειας, η οποία κάλεσε την ηγεσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επανεξετάσει τις αποφάσεις του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο όντως αναίρεσε τις δύο αμφιλεγόμενες αποφάσεις και ο πρόεδρός του Μάικελ Μορένο συνάντησε ξένους πρέσβεις για να τους ενημερώσει.


Ο Μαδούρο προσπάθησε σε δηλώσεις του να παρουσιαστεί ως ο statesman που έλυσε ένα πολιτειακό πρόβλημα για το οποίο ο ίδιος δεν είχε -υποτίθεται- ευθύνη, αλλά οι βουλευτές είναι έξαλλοι μαζί του επιρρίπτοντάς του την πλήρη ευθύνη για την κρίση. Ο ηγέτης του Κοινοβουλίου Χούλιο Μπόρχες δήλωσε πως ο Μαδούρο "δεν μπορεί απλά να προσποιείται ότι ομαλοποίησε την κατάσταση, όταν πριν δυο ημέρες εκτέλεσε ένα πραξικόπημα".

Κώλωσε τελικά ο σύντροφος του Τσίπρα να ολοκληρώσει το πραξικόπημα, μετά το λαϊκό ξεσηκωμό και τη διεθνή κατακραυγή.

Η δημοκρατία όμως είναι ακόμη μακριά για τη Βενεζουέλα.

No comments:

Post a Comment