Tuesday, March 7, 2017

Ανάξιοι, παρτάκηδες και αντιευρωπαίοι


Από την 1η του μηνός που ο έρμος ο Γιούνκερ κατέθεσε την πρόταση με τις πέντε εναλλακτικές για το μέλλον της Ευρώπης,
μέχρι χθες που συναντήθηκαν οι 4 ηγέτες των μεγάλων χωρών και σήμερα που έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις ο Σαπέν,
υπάρχει άκρα του τάφου σιωπή από την Κυβέρνηση.



Και πληρώνουμε και έναν καραγκιόζη με ποσέτ ονόματι Κατρούγκαλο (δεν έχω κάτι με τα ποσέτ, με τους καραγκιόζηδες με ποσέτ έχω) να υποδύεται τον αναπληρωτή Υπουργό για Ευρωπαϊκά Θέματα.

Τους νοιάζει μόνο πως θα βγάλουν τη βδομάδα και πως διορίσουν από το παράθυρο κάνα Καρανίκα. Για το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη δεν δίνουν δυάρα.

Και την Πέμπτη το πρωΐ ο πρωθυπουργός της ηθοποιΐας θα πετάξει για Βρυξέλλες, όπου την Παρασκευή θα συζητηθεί η λευκή βίβλος του Γιούνκερ χωρίς να έχει πει τίποτε στους πολίτες της χώρας, χωρίς να έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της χώρας σε αυτή.

Ανάξιοι, ανεύθυνοι, τυχάρπαστοι, παρτάκηδες και αντιευρωπαίοι.


3 comments:

  1. "I wonder why Wikileaks haven't ever leaked any Russian intel agencies documents."

    Δεν είναι ίσως αυτός ο στόχος.
    Πάνω-κάτω όλα όσα παρουσιάζονται είναι λίγο-πολύ γνωστά, άρα, αν υποθετικά, γίνει κάποια διαρροή εγγράφων, θα συσχετιστεί ίσως με τη λειτουργία,τις μεθόδους, τα μέσα και το κυριότερο, με ανθρώπους.
    Περισσότερο είναι ένα rebalancing εσωτερικό και ίσως σε ένα βαθμό εξωτερικό για το μέτρο και την έκταση λειτουργίας που αφορά σε υπαρκτά-πραγματικά ζητήματα και πολλές φορές τα διαχειρίζονται άνθρωποι επικίνδυνοι ή ακατάλληλοι, όπως μπορεί να εννοείται η ακαταλληλότητα.
    Αλλά είναι ίσως και προσπάθεια κατανόησης του τρόπου σκέψης, απέναντι σε πραγματικές αποκαλύψεις,σε σειρά ζητημάτων, που συζητούνται από άλλη θέση, ανοιχτά, ή προσπάθεια εξακρίβωσης κάποιων πραγμάτων ή καλύτερης προσέγγισης καταστάσεων και προσώπων.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Έχετε δίκιο σε αυτό που γράφετε. ..αλλά δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Θυμάστε το Ευρωπαικό Σύνταγμα.?.Πότε εγινε συζήτηση ανοικτή στους πολίτες? Πάντα ,έτσι ήταν, ποτέ σε αυτή την χώρα δεν έγινε βαθιά επεξεργασμένη μελέτη της πολιτικής μας και των θέσεων μας σε σχέση με την ενωμένη Ευρώπη.Πάντα ακολουθούσαμε. .Γιαυτό κσι ,όπως σίγουρα γνωρίζετε εκ των έσω, δεν εκτιμούμεθα και ιδιαίτερα στους Ευρωπαϊκούς διπλωματικούς κύκλους..

    ReplyDelete