Wednesday, October 26, 2016

Πλειοδοσία τζάμπα ψευτοπατριωτισμού για το Σκοπιανό

Πλειοδοσία ανεδαφικών θέσεων εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα από σαχλαμάρες πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες γύρω από το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η πραγματικότητα είναι ότι ουδείς ενδιαφέρεται πραγματικά να λυθεί το ζήτημα εφόσον ο ελληνικός λαός βαυκαλίζεται με θεωρίες "ελληνικής αποκλειστικότητας".
Σε αυτό το πλαίσιο, η κάθε παλιοκουφάλα πολιτικάντης θα κοιτάξει να επωφεληθεί πουλώντας τζάμπα πατριωτισμό με το Σκοπιανό.

Ελληνική πρόταση το "Nova Makedonija" από το 1993

Για να καταλάβετε του πόση ασχετοσύνη υπάρχει για το θέμα:
Εκπλήσσονται πολλοί με αυτό που είπε σήμερα ο Λεβέντης, ότι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί αποδέχθηκαν τον όρο "Nova Makedonija" ("Νέα Μακεδονία").
Για τους γνωρίζοντες το ζήτημα, αυτή είναι μια ονομασία που είχε προτείνει η ίδια η Ελλάδα το 1993, την είχαν αποδεχτεί κατ' αρχάς τα Σκόπια και την απέρριψαν Βορειοελλαδίτες βουλευτές της ΝΔ, με τελεσίγραφο προς τον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Πρόκειται για άλλο ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής στο οποίο θα καταγράψουμε νομοτελειακά και σχετικά σύντομα εθνική ήττα λόγω ξεροκεφαλιάς, ηλιθιότητας και εθνικιστικής πλειοδοσίας.


No comments:

Post a Comment