Wednesday, September 7, 2016

Συνεχείς οι ήττες της Κυβέρνησης στο προσφυγικό


Την ώρα που ο Γιάννης Μουζάλας "κατακεραύνωνε" σε δηλώσεις του την πρόταση του Γερμανού Υπουργού Εσωτερικών Ντε Μεζιέρ για επανενεργοποίηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και επανέναρξη των επαναπροωθήσεων στην Ελλάδα των προσφύγων που οι αιτήσεις τους απορρίπτονται στη Γερμανία, και έλεγε ότι αυτά "τα πράγματα είναι ξεπερασμένα απο την Ιστορία και από τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια" κλπ κλπ,
του 'ρχεται σφοντύλι μια ροπαλιά από την Κομισιόν, η οποία πολύ φυσικά δήλωσε ότι η Συνθήκη ισχύει κανονικότατα μέχρι να συμφωνηθεί η αναθεώρησή της. Μέχρι τότε είναι στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια της Γερμανίας να ξαναρχίσει τις επαναπροωθήσεις, εφόσον θεωρήσει ότι έκανε αρκετά υπομονή μαζί μας.


Άλλο ένα σοκαριστικό παράδειγμα της έλλειψης σοβαρότητας που διέπει αυτήν την Κυβέρνηση. Θεωρούν ότι αν οι Ευρωπαίοι ανεχθούν για ένα διάστημα την κουτοπονηρίστικη πρακτική, αυτό θα έχει κατοχυρωθεί εσαεί ως τετελεσμένο. Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, καθώς στην Ελλάδα η κουτοπονηριά όταν επαναλαμβάνεται γίνεται εύκολα καθεστώς και σχεδόν κανείς δεν έχει τα κότσια να την αμφισβητήσει. Έλα όμως που στην Ευρώπη τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από την Ψωροκώσταινα.

No comments:

Post a Comment