Thursday, May 5, 2016

Δεν πείθουν οι δικαιολογίες Παπαχριστόπουλου

Προσπάθησε το απόγευμα ο Παπαχριστόπουλος να εξηγήσει τι εννοούσε όταν είπε το μεσημέρι στη Βουλή ότι "η Κυβέρνηση έβγαλε στο φόρα το διάλογο Τόμσεν - Βαλκουλέσκου."
Η ερμηνεία που έδωσε είναι ότι η Κυβέρνηση αξιοποίησε τη διαρροή που έγινε στα Wikileaks και όχι ότι την έκανε η ίδια.

Ο ισχυρισμός αυτός καταρρίπτεται από τη δεύτερη φράση στο επίμαχο απόσπασμα:
«Το παλεύει με νύχια και με δόντια το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πώς θα το έκαιγε αλλιώς;»
Η φράση 'πως θα το έκαιγε αλλιώς;' δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και αναζητήθηκε τρόπος για να 'καεί το ΔΝΤ'. Δεν τους προέκυψε ένα ωραίο πρωΐ η διαρροή και απλά την αξιοποίησαν.

Επίσης στο φόρα το διάλογο τον έβγαλαν τα Wikileaks και όχι η Κυβέρνηση. H δημοσίευση του διαλόγου έγινε στις 4 τα ξημερώματα της 2ας Απριλίου. Η Κυβέρνηση αντέδρασε για πρώτη φορά το μεσημέρι εκείνης της ημέρας. Όλο εκείνο το πρωϊνό η διαρροή είχε γίνει πρώτη είδηση σε όλα τα διεθνή δίκτυα και είχε "βγει στη φόρα" σε όλη την υφήλιο. Άρα πως τον έβγαλε "στη φόρα" το διάλογο η Κυβέρνηση αν δεν τον διέρρευσε η ίδια;

Όσον αφορά τον ισχυρισμό Παπαχριστόπουλου ότι η ΕΥΠ δεν έχει δυνατότητα να κάνει τέτοιες υποκλοπές, δεν στέκει σε καμία σοβαρή κριτική. Υπάρχουν πάνω από ένας τρόποι που θα μπορούσε να γίνει η υποκλοπή, με το πιο απλό (και σίγουρα εφικτό από την ΕΥΠ) είναι να έχει γίνει παρέμβαση στο τηλεφωνικό κέντρο του Χίλτον.

Εδώ το ηχητικό της ομιλίας του Παπαχριστόπουλου στη Βουλή:

No comments:

Post a Comment