Monday, April 11, 2016

Περί Ειδομένης (2)


Επειδή βλέπω ότι πολλοί σφυρίζουν αδιάφορα, να ενημερώσω τους αναγνώστες ότι με βάση το νομικό πλαίσιο της χώρας, απαγορεύεται η έξοδος οποιουδήποτε από την ελληνική επικράτεια από μη επίσημες συνοριακές διαβάσεις.
Ως εκ τούτου, είναι αυτονόητο ότι η Ελληνική Αστυνομία έπρεπε από την πρώτη στιγμή να επέμβει στην Ειδομένη και να αποτρέψει την προσπάθεια των προσφύγων και μεταναστών για 'ντου' στα Σκόπια ρίχνοντας τον φράχτη.
Απλά, η ΕΛΑΣ εκτελεί πολιτικές εντολές (ως μη όφειλε, διότι έχει υποχρέωση να εφαρμόζει τους νόμους της χώρας ανεξαρτήτως πολιτικών εντολών. Εδώ σηκώνει μέχρι και μήνυση για παράβαση καθήκοντος). Φαίνεται ότι κάποιοι στην Κυβέρνηση ή αλλού, θέλουν να στήσουν θεατρική παράσταση στα ελληνοσκοπιανά σύνορα για να φαίνεται στους αδαείς ότι ο 'κακός' της υπόθεσης είναι οι Σκοπιανοί και οι κακοί Ευρωπαίοι που δεν αφήνουν τους καημένους τους πρόσφυγες να πάνε στη Γερμανία ή την Σουηδία.
(Παρεμπιπτόντως, αφού σώθηκαν από τον πόλεμο και είναι προστατευμένοι εδώ, γιατί κάνουν αυτές τις φασαρίες; Θέλουν καλύτερη προστασία; Οέο;)
Κατά τα λοιπά, εμένα μάλλιασε η γλώσσα μου (ή μάλλον πιάστηκε το χέρι μου) να προειδοποιώ από τον Αύγουστο για το τι θα συμβεί με μαθηματική ακρίβεια και τώρα απλά απολαμβάνω το ηλιοβασίλεμα.

No comments:

Post a Comment